Zorganizuj magiczne spotkanie świąteczne w Wozowni Gdańskiej, w otoczeniu zieleni Góry Gradowej

Możliwości

Sala restauracyjna pomieści

do 80 Gości w układzie siedzącym z zachowaniem parkietu

do 120 osób w układzie z wykorzystaniem stołów

koktajlowych

Poznaj nasze świąteczne propozycje menu

Menu I
173 zł/os

ZUPA

Barszcz czerwony z pasztetem z kapustą i grzybami (280 ml)

 

DANIE GŁÓWNE

Udziec drobiowy z kaszą pęczak z warzywami, sosem musztardowo – tymiankowym i selekcją sałat z sosem winegret i chipsem warzywnym (180g/100g/100g)

lub

Filet z Karmazyna z ziemniakiem pieczonym i białą kapustą z pomidorami , salsa z miękkich ziół, czosnku i kaparów (180g/100g/100g)

 

DESER

Sernik królewski z rodzynkami i żurawiną podany z sosem

jagodowym ,jeżyną i miętą (150g)

 

PRZYSTAWKI

(każda pozycja 80g/os.)

Śledź w zalewie octowej z sałatką ziemniaczaną, kwaśną śmietaną i koperkiem

Domowa sałatka jarzynowa z jajkiem i jabłkami

Smażone pierogi z kapustą i grzybami podane z okrasą z masła i duszonej cebuli

Pasztet wołowo-wieprzowy z chutneyem z karmelizowanej cebuli

Karp smażony z migdałami

Menu II
195 zł/os.

ZUPA

Barszcz czerwony z pasztetem z kapustą i grzybami (280 ml)

lub

Krem z dyni z imbirem, oliwą dyniową i słodką śmietaną (280 ml)

 

DANIE GŁÓWNE

Karkówka wolno pieczona z babką ziemniaczaną, sosem grzybowym i sałatką z buraków (180g/100g/100g)

lub

Filet z dorsza podany z gniecionymi ziemniakami, kapustą wigilijną, salsą z pomidorów i miękkich ziół i oliwą koperkową (180g/100g/100g)

 

DESER

Pudding makowy podany z sosem toffi, polewą czekoladową, kruszonką, bezą i żelem pomarańczowym (150g)

 

PRZYSTAWKI

każda pozycja 80g/os.

Śledź w zalewie octowej z sałatką ziemniaczaną, kwaśną śmietaną i koperkiem

Domowa sałatka jarzynowa z jajkiem i jabłkami

Smażone pierogi z kapustą i grzybami podane z okrasą z masła i duszonej cebuli

Pasztet wołowo-wieprzowy z chutneyem z karmelizowanej cebuli

Karp smażony z migdałami

Schab pieczony z suszoną śliwką

Morszczuk smażony w sosie greckim na bazie jarzyn i pomidorów

Selekcja domowych wędlin z marynatami, ćwikłą i chrzanem

Menu III

ZUPA

Barszcz czerwony z pasztetem z kapustą i grzybami (280 ml)

lub

Grzybowa z podgrzybków z łazankami (280 ml)

 

DANIE GŁÓWNE

Udko z kaczki z kluskami śląskimi, musem jabłkowym, kapustą modrą z żurawiną, sosem majerankowym i chipsem warzywnym 180g/100g/100g

lub

Sandacz z chutneyem pomidorowym, pieczonym ziemniakiem gratin, brukselką duszoną w maśle, oliwą szczypiorkową, pudrem z oliwek i koprem (180g/100g/100g)

 

DESER

Sernik miodowo-cynamonowy z sosem owocowym, prażonymi migdałami i mini bezą

 

PRZYSTAWKI

(każda pozycja 80g/os.)

Tatar ze śledzia z ogórkiem konserwowym, szalotką i koprem

Domowa sałatka jarzynowa z jajkiem i jabłkam

Smażone pierogi z kapustą i grzybami podane z okrasą z masła i duszonej cebuli

Pasztet wołowo-wieprzowy z chutneyem z karmelizowanej cebuli

Karp smażony z migdałami

Schab pieczony z suszoną śliwką

Morszczuk smażony w sosie greckim na bazie jarzyn i pomidorów

Rostbef wolno pieczony podany na grzance z majonezem Dijon i rukolą

Pierogi z kaczką z okrasą z cebuli, oliwą truflową i szczypiorem

Serwowanie

Dla grup do 30 osób możliwość serwowania zup, dań głównych

oraz deserów w formie „talerzowej”.

Grupy powyżej 30 osób – serwowanie możliwe wyłącznie na

półmiskach lub w formie bufetu.

Serwowanie w półmiskach i bufetach – wybrane jedno danie

główne i deser w podanej gramaturze

lub oba dania główne i desery w połowie gramatur.

Serwis kelnerski

Uprzejmie informujemy, że do grup od 5 osób wzwyż doliczamy 10% serwisu

kelnerskiego od całości rachunku ( dania + napoje ).

Wszystkie ceny zawarte w ofercie są cenami brutto.

Skontaktuj się z nami w celu rezerwacji miejsc

Dominika Szmelter

Manager

 

+48 602 173 227

(od wtorku do piątku w godzinach 11-17)

*rezerwacje grupowe przyjmujemy conajmniej dwa tygodnie przed terminem

restauracja@wozowniagdanska.pl