Zorganizuj magiczne spotkanie świąteczne w Wozowni Gdańskiej, w otoczeniu zieleni Góry Gradowej.
Zorganizuj magiczne spotkanie świąteczne w Wozowni Gdańskiej, w otoczeniu zieleni Góry Gradowej.
Sala restauracyjna pomieści
do 80 Gości w układzie siedzącym z zachowaniem parkietu
do 120 osób w układzie z wykorzystaniem stołów
koktajlowych
ZUPA
Barszcz czerwony z pasztetem z kapustą i grzybami (280 ml)
DANIE GŁÓWNE
Udziec drobiowy z kaszą pęczak z warzywami, sosem musztardowo – tymiankowym i selekcją sałat z sosem winegret i chipsem warzywnym (180g/100g/100g)
lub
Filet z Karmazyna z ziemniakiem pieczonym i białą kapustą z pomidorami , salsa z miękkich ziół, czosnku i kaparów (180g/100g/100g)
DESER
Sernik królewski z rodzynkami i żurawiną podany z sosem
jagodowym ,jeżyną i miętą (150g)
PRZYSTAWKI
(każda pozycja 80g/os.)
Śledź w zalewie octowej z sałatką ziemniaczaną, kwaśną śmietaną i koperkiem
Domowa sałatka jarzynowa z jajkiem i jabłkami
Smażone pierogi z kapustą i grzybami podane z okrasą z masła i duszonej cebuli
Pasztet wołowo-wieprzowy z chutneyem z karmelizowanej cebuli
Karp smażony z migdałami
ZUPA
Barszcz czerwony z pasztetem z kapustą i grzybami (280 ml)
lub
Krem z dyni z imbirem, oliwą dyniową i słodką śmietaną (280 ml)
DANIE GŁÓWNE
Karkówka wolno pieczona z babką ziemniaczaną, sosem grzybowym i sałatką z buraków (180g/100g/100g)
lub
Filet z dorsza podany z gniecionymi ziemniakami, kapustą wigilijną, salsą z pomidorów i miękkich ziół i oliwą koperkową (180g/100g/100g)
DESER
Pudding makowy podany z sosem toffi, polewą czekoladową, kruszonką, bezą i żelem pomarańczowym (150g)
PRZYSTAWKI
każda pozycja 80g/os.
Śledź w zalewie octowej z sałatką ziemniaczaną, kwaśną śmietaną i koperkiem
Domowa sałatka jarzynowa z jajkiem i jabłkami
Smażone pierogi z kapustą i grzybami podane z okrasą z masła i duszonej cebuli
Pasztet wołowo-wieprzowy z chutneyem z karmelizowanej cebuli
Karp smażony z migdałami
Schab pieczony z suszoną śliwką
Morszczuk smażony w sosie greckim na bazie jarzyn i pomidorów
Selekcja domowych wędlin z marynatami, ćwikłą i chrzanem
ZUPA
Barszcz czerwony z pasztetem z kapustą i grzybami (280 ml)
lub
Grzybowa z podgrzybków z łazankami (280 ml)
DANIE GŁÓWNE
Udko z kaczki z kluskami śląskimi, musem jabłkowym, kapustą modrą z żurawiną, sosem majerankowym i chipsem warzywnym 180g/100g/100g
lub
Sandacz z chutneyem pomidorowym, pieczonym ziemniakiem gratin, brukselką duszoną w maśle, oliwą szczypiorkową, pudrem z oliwek i koprem (180g/100g/100g)
DESER
Sernik miodowo-cynamonowy z sosem owocowym, prażonymi migdałami i mini bezą
PRZYSTAWKI
(każda pozycja 80g/os.)
Tatar ze śledzia z ogórkiem konserwowym, szalotką i koprem
Domowa sałatka jarzynowa z jajkiem i jabłkam
Smażone pierogi z kapustą i grzybami podane z okrasą z masła i duszonej cebuli
Pasztet wołowo-wieprzowy z chutneyem z karmelizowanej cebuli
Karp smażony z migdałami
Schab pieczony z suszoną śliwką
Morszczuk smażony w sosie greckim na bazie jarzyn i pomidorów
Rostbef wolno pieczony podany na grzance z majonezem Dijon i rukolą
Pierogi z kaczką z okrasą z cebuli, oliwą truflową i szczypiorem
Dla grup do 30 osób możliwość serwowania zup, dań głównych
oraz deserów w formie „talerzowej”.
Grupy powyżej 30 osób – serwowanie możliwe wyłącznie na
półmiskach lub w formie bufetu.
Serwowanie w półmiskach i bufetach – wybrane jedno danie
główne i deser w podanej gramaturze
lub oba dania główne i desery w połowie gramatur.
Uprzejmie informujemy, że do grup od 5 osób wzwyż doliczamy 10% serwisu
kelnerskiego od całości rachunku ( dania + napoje ).
Wszystkie ceny zawarte w ofercie są cenami brutto.
Dominika Szmelter
Manager
(od wtorku do piątku w godzinach 11-17)
*rezerwacje grupowe przyjmujemy conajmniej dwa tygodnie przed terminem
Imprezy zamknięte +48 602 173 227
Gradowa 8, 80-802 Gdańsk